workshop stomme vragen stellen
DOMME VRAAG !
DE WORKSHOP
INSCHRIJVEN
BEELD
RAQ
FEEDBACKworkshop domme vragen stellen


De workshoP dommE vrageN stellen


De vraag an sich bestaat al langer, zoals je ongetwijfeld al zult weten. Zowel Socrates, Plato als moderne managers-methoden(hoe motiveer ik mijn personeel) laten we echter links liggen om het bochtige voetpad rechtdoor te kunnen volgen.

Tijdens de workshop word je in een dadaïstische setting uitgedaagd je schroom te overwinnen om vele domme vragen te stellen. Dit is namelijk de grootste hindernis die genomen moet worden,je interne remming. We zijn tegenwoordig nogal getraind om zo cool en intelligent mogelijk over te komen,(of dat te proberen) zodat we nauwelijks meer zorgeloos vanuit een nauwkeurige waarneming kunnen associëren op basis van de dagelijkse realiteit.

Het programma
bestaat uit een theorie- en praktijk gedeelte. Tijdens de theorie behandelen we verschillende categoriën domme vragen die door vele concrete voorbeelden duidelijk worden. Met deze handvatten ga je eerst oefenen op beeldmateriaal en daarna op kunstwerken en in de echte realiteit, afhankelijk van de locatie waar we ons op dat moment begeven.

De lesstof poogt met name geen lollige cabaret-cursus te zijn, maar een gezamenlijke oefensessie zuiver waarnemen met een absurdistische inslag. Natuurlijk kunnen domme vragen erg vermakelijk zijn, dit is echter niet het hoofddoel. Als je er eenmaal aan geroken hebt wordt het stellen van domme vragen een ontspannende, bevrijdende en wie weet verslavende bezigheid.


Voor wie is de workshop en door wie wordt hij gegeven?


De workshop is voor iedereen. Als jij jezelf tot iedereen rekent is deze workshop dus ook voor jou.
Hij wordt gegeven door iemand (ik) die van nature een absurdistische inslag heeft, zowel in beeld, geluid als in taal. Als klein kind vroeg ik me namelijk al af waarom de afwas niet op alfabet stond en eigenlijk nog steeds.

Al mijn hele leven lang zet ik vraagtekens bij de zogenaamde vanzelfsprekendheid. Zo ben
ik onbewust getraind geraakt in heel bewust observeren, een bijzondere vaardigheid. Voor velen schijnt het immers nogal moeilijk te zijn inefficiënt te durven denken, onbevangen te kijken en aannames uit te schakelen. Ik heb het stellen van domme vragen eindeloos geoefend op talloze service-balies  en vele voorspelbaarheden im frage gesteld.

Vervolgens zijn de onbewust toegepaste regels in kaart gebracht. Met vele tussenstappen heb ik een unieke en inspirerende leermethode ontwikkeld, die ondertussen uitvoerig getest is in verschillende settings. De kunst van het domme vragen stellen kan nu overgedragen worden op anderen. Als oefenmateriaal gebruik ik een onuitputtelijke bron van eigen beeldmateriaal.

De methode blijkt te werken. De kerngedachte en basisvaardigheid wordt opgepikt door de cursisten, die er de rest van hun leven mee aan de slag kunnen.
Tot nu toe heeft menig deelnemer bevestigd een nieuwe manier van kijken geleerd te hebben, wat ik zeer waardevol vind en wat de moeite loont ermee door te gaan.
          
hoezo


powered by Margriet Kicks-Ass © 2018